İzmir'de Ne Aramıştınız ?
2

17 ülkeden Türkiye'de yatırım kararı! Toplam 52 proje hayata geçecek


CumhurbaÅŸkanlığı Yatırım Ofisi BaÅŸkanı Ahmet Burak DaÄŸlıoÄŸlu, gelecek dönemde Türkiye'ye yeni bir yatırım sürecinin baÅŸlayacağını belirterek, "Åžu anda yatırım kararı alınmış toplam 52 proje var. Projeler ABD, Almanya, Türkiye, Ä°spanya, Hollanda ve Hindistan baÅŸta olmak üzere 17 farklı ülkeden geliyor" ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanlığı Yatırım Ofisi BaÅŸkanı Ahmet Burak DaÄŸlıoÄŸlu, gelecek dönemde Türkiye'ye yeni bir yatırım sürecinin baÅŸlayacağını, 2021 ve 2022'de bu anlamda çok güzel haberler geleceÄŸini belirterek, "Åžu anda yatırım kararı alınmış toplam 52 proje var. Bu projelerin toplam yatırım bedeli yaklaşık 4 milyar dolar, taahhüt edilen istihdamı ise 10 bin 500 civarında" dedi.

DaÄŸlıoÄŸlu, basın mensuplarıyla bir araya geldiÄŸi toplantıda, Türkiye'de Uluslararası DoÄŸrudan Yatırımlar (UDY) hakkında bilgi verdi. Åžu anda yatırım kararı alınmış toplam 52 projenin bulunduÄŸunu anlatan DaÄŸlıoÄŸlu, bu projelerin toplam yatırım bedelinin yaklaşık 4 milyar dolar, taahhüt edilen istihdamının ise 10 bin 500 civarında olduÄŸunu söyledi.

PROJELER 17 FARKLI ÜLKEDEN GELÄ°YOR

DaÄŸlıoÄŸlu, projelerin ABD, Almanya, Türkiye, Ä°spanya, Hollanda ve Hindistan baÅŸta olmak üzere 17 farklı ülkeden geldiÄŸini aktararak, "Projeler yatırım deÄŸerine göre kimya ürünleri, demir çelik ve diÄŸer metaller, enerji, motorlu taşıtlar ve ulaÅŸtırma araçları ile madencilik/taÅŸ ocakçılığı baÅŸta olmak üzere 18 farklı sektörden oluÅŸuyor. Projelerin 36'sı sıfırdan yatırım, kalan 16'sı ise geniÅŸleme yatırımı." diye konuÅŸtu.

Bu yılın haziran ayı itibarıyla potansiyel yatırım olarak görülen 82 projenin 70'inin araÅŸtırma ve fizibilite aÅŸamasında bulunduÄŸu bilgisini veren DaÄŸlıoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"Potansiyel projelerin toplam yatırım bedeli yaklaşık 4,76 milyar dolar, toplam taahhüt edilen istihdamı ise yaklaşık 15 bin 800 düzeyinde. Projeler bilgi ve iletiÅŸim teknolojileri, gıda ürünleri, makine ve ekipmanları, kimya ürünleri ve motorlu taşıtlar için yedek parça sektörleri baÅŸta olmak üzere 23 farklı sektörü kapsıyor. Projelere yatırım deÄŸerine göre baktığımızda Almanya, Güney Kore, ABD, Türkiye, Japonya, Kanada ve BAE baÅŸta olmak üzere 27 farklı ülkeden geldiÄŸini görüyoruz."

"MOBÄ°LÄ°TE DÜNYASINA ADAPTE OLUNMASI GEREK"

DaÄŸlıoÄŸlu, uluslararası doÄŸrudan yatırımlar açısından öncelikli sektörlerden bahsederek, bu sektörleri; "e-mobilite, yaÅŸam bilimleri (ilaç, tıbbi cihaz, hastane hizmetleri), saÄŸlık, bilgi ve iletiÅŸim teknolojileri (tüketici elektroniÄŸi, ICT, yazılım), otomotiv, enerji, kimya-petrokimya, makine, savunma ve havacılık, lojistik, altyapı, tarım, gıda & içecek." ÅŸeklinde sıraladı.

Mobilite dünyasına adapte olunması gerektiÄŸini vurgulayan DaÄŸlıoÄŸlu, "Bunu yapmazsak önemli bir fırsatı ıskalayabiliriz." dedi.

DaÄŸlıoÄŸlu, 1995'te ihracatın yüzde 27'sinin orta-yüksek teknoloji ürünlerden ibaret olduÄŸunu, bugün bu oranın yüzde 40 seviyelerine çıktığını ifade etti.

17 ülkeden Türkiye'de yatırım kararı! Toplam 52 proje hayata geçecek

Haber Yorumları 2

Henüz bir Değerlendirme Yorumu Yapılmamış!

Hemen Aşağıdaki Formu Doldur İlk Yorumu Sen Yap !

Bir Değerlendirme Yorumu Yazın...