Kasılmış diz problemleri nelerdir?
Kasılan diz eklemi oluşan farklı bir rahatsızlığında habercisi olabilmektedir. Peki kasılmış diz problemleri nelerdir? Kasım diz sorunları hangi hastalıkların belirtisi olabilir?
KiÅŸilerin; günlük hayatlarında, spor yaparken veya bir iÅŸ ile uÄŸraşırken çok sıklıkla başına gelen en önemli ve yaygın sakatlık semptomlarından biri diz kasılmasıdır.
Dizde bulunan eklemlerde ne kadar hareket alanı varsa sakatlanma riski oranı daha fazla olmaktadır. Kasılan diz eklemi oluşan farklı bir rahatsızlığında habercisi olabilmektedir.
Diz kasılmasını meydana getiren problemleri şu şekilde sıralayabiliriz;
Ön çapraz baÄŸlarda sakatlanma durumu; genelde bu sakatlanma durumu sporcular da daha yoÄŸun bir ÅŸekilde gözükmektedir. Derin diz aÄŸrıları, diz kasılması, ÅŸiÅŸme ve sabit duramama durumları sakatlamanın iÅŸareti olabilmektedir. Ön çapraz baÄŸları diz ekleminin derin tarafında bulunmaktadır ve aniden zıplayıp, dönerek yapılan bir hareket sonucu bu sakatlanma meydana gelmektedir.
Diz kasılmaları ve sakatlanmalar; spor aktivitelerine baÅŸlamadan önce ısınılmaması sonucu aşırı zorlamadan dolayı oluÅŸan sakatlık durumlarıdır. Bu sakatlıklar; kemikleri kemiklere baÄŸlayan kaslarda, tendonlarda, eklemin içinde suyu bulunduran kesecikleri ve diz kemiklerinde meydana gelmektedir.
Orta çapraz baÄŸlar ve yan çapraz baÄŸ sakatlanmaları; esneme yaparken ya da eÄŸilirken dizin iç kısmında aÄŸrı hissediliyorsa bu orta çapraz baÄŸ sakatlanmasına iÅŸarettir. Dizin dış kısmında esneme yaparken, acılı ÅŸekilde kasılmalar oluÅŸmaktaysa bu durumda incikten uyluk kemiÄŸine kadar baÄŸlanan yan çapraz baÄŸların sakatlanmasının habercisidir. Her iki saatte bir 10 dakika süre ile buz torbası konarak tedavi uygulanabilmektedir.
Arka çapraz baÄŸ sakatlanması; bu sakatlanma da ön çapraz baÄŸ sakatlanmasında olduÄŸu gibi sporcularda daha fazla rastlanmaktadır. Arka çapraz baÄŸ yırtılmalarında ÅŸiÅŸme veya aÄŸrı yapmamaktadır. Fakat sürekli bir kasılma ve ayakta sabit duramama gibi kendini göstermektedir. Diz sargısı ve fizyoterapi ile 6 haftada iyileÅŸme olmaktadır.
Hemen Aşağıdaki Formu Doldur İlk Yorumu Sen Yap !